برای اکثر مردم خوردن لغزنده چیز خوبی است. اسلایدر (در اصل اسلایدر) که توسط زنجیره غذایی آمریکایی رایج شده است، یک همبرگر کبابی یا چیزبرگر کوچک روی یک نان بخارپز است که اغلب با پیاز و ترشی شوید و سایر چاشنی ها سرو می شود. آنها در ابتدا در دهه ۱۹۴۰ یک قطعه نیکل را به فروش میرساندند و به همین دلیل میتوان آن را با قیمتی مقرونبهصرفه اضافه کرد. با همه حساب ها این یک نوع غذای “لغزنده” خوب است.
برای جراحی کاهش وزن، غذاهای لغزنده برای بیمار آفت نیت خوب و نادانی است که اغلب باعث ایجاد سندرم دامپینگ، کاهش وزن و در نهایت افزایش وزن می شود. غذاهای لغزنده، برای بیماران جراحی کاهش وزن، کربوهیدراتهای نرم و فرآوریشدهای هستند که ارزش غذایی کمی دارند یا اصلاً ارزش غذایی ندارند که بدون تأمین غذا یا سیری، مستقیماً در کیسه شکم جراحی میروند. بیگناهترین غذاهای لغزنده کراکرهای نمکی هستند که اغلب با چای گرم یا نوشیدنیهای دیگر برای تسکین معده در هنگام بیماری یا در دوران نقاهت پس از جراحی مصرف میشوند.
متداول ترین غذاهای اسلایدر مصرفی عبارتند از چوب شور، کراکر (نمک، گراهام، ریتز، و غیره) میان وعده های کراکر پر شده مانند ریتز بیت، ذرت بو داده، اسنک پنیری (Cheetos) یا کراکر پنیر، چیپس تورتیلا با سالسا، چیپس سیب زمینی، بدون شکر. شیرینی، کیک و آب نبات. متوجه خواهید شد که این غذاهای کشویی اغلب شور هستند و باعث خشکی دهان می شوند، بنابراین برای خوش طعم شدن باید با مایع مصرف شوند. به این ترتیب آنها به غذاهای کشویی تبدیل می شوند. آنها همچنین اغلب فاقد ارزش غذایی هستند.
برای بیماران جراحی کاهش وزن، روند هضم با کسانی که جراحی معده انجام نداده اند متفاوت است. هنگامی که غذاهای لغزنده مصرف می شوند، وارد کیسه معده می شوند و مستقیماً به داخل ژژنوم خارج می شوند، جایی که دوغاب کربوهیدرات ساده به سرعت جذب و توسط بدن ذخیره می شود. اثر حرارتی کمی در هضم کربوهیدرات های ساده مانند هضم پروتئین وجود دارد، بنابراین انرژی متابولیک کمی صرف می شود. در اغلب موارد، بیمارانی که در مرحله کاهش وزن هستند و غذاهای کشویی مصرف میکنند، کاهش وزن و احتمالاً کاهش وزن را تجربه خواهند کرد. و متأسفانه، آنها شروع به این باور خواهند کرد که کیسه شکم جراحی آنها به درستی کار نمی کند زیرا آنها هرگز احساس سیری یا محدودیت نمی کنند که در هنگام خوردن پروتئین تجربه می کنند.
ماهیت کیسه معده جراحی این است که وقتی فرد غذای کافی خورده است، احساس سفتی یا محدودیت ایجاد می کند. با این حال، وقتی کربوهیدراتهای ساده نرم خورده میشوند، این سفتی یا محدودیت ایجاد نمیشود و میتوان به خوردن مقادیر زیاد و اندازهگیری نشده غذای غیر مغذی بدون احساس ناراحتی ادامه داد.
بسیاری از بیماران به همین دلیل به غذاهای کشویی روی می آورند. آنها از خوردن یک بخش اندازهگیری شده پروتئین لاغر حیوانی یا لبنیات بدون مایعات، کیسهها را دوست ندارند. با این حال، همین محدودیت است که نتیجه مطلوب جراحی است. این ناراحتی برای علامت دادن به توقف غذا در نظر گرفته شده است. یادآوری قانون «اول پروتئین» برای مدیریت وزن با جراحی چاقی بسیار مهم است.
به بیماران بای پس معده، باند معده (لپ باند) و اسلیو معده دستور داده می شود که از یک رژیم غذایی با پروتئین بالا پیروی کنند تا بهبودی را تسهیل کنند و کاهش وزن را افزایش دهند. مراکز چاقی توصیه می کنند که در بین بیماران جراحی کاهش وزن به عنوان “چهار قانون” شناخته می شود که مهمترین آنها “اول پروتئین” است. یعنی از تمام مواد مغذی (پروتئین، کربوهیدرات، چربی و الکل) بیمار باید ابتدا پروتئین بخورد.
پروتئین همیشه راحت ترین انتخاب غذایی برای بیماران جراحی کاهش وزن نیست که پس از خوردن مقدار بسیار کمی غذا احساس محدودیت می کنند. با این حال، برای اینکه ابزار جراحی به درستی کار کند، باید یک رژیم غذایی غنی از پروتئین و غذاهای کشویی با کربوهیدرات ساده رعایت شود. برای حفظ وزن سالم و جلوگیری از افزایش وزن، رژیم غذایی پر پروتئین باید حتی پس از رسیدن به وزن سالم دنبال شود.
رژیم آنلاین دکتر روشن ضمیر https://rdiet.ir/ رژیم کتوژنیک دکتر روشن ضمیر